Nem fogadta el a szegedi közgyűlés a jövő évi költségvetési tervet

Nem fogadta el a szegedi közgyűlés pénteki ülésén a Botka László (MSZP) polgármester által beterjesztett 2014-es költségvetési koncepciót.
MTI, 2013. november 15. péntek, 17:32
Fotó: Napi.hu

A közgyűlés 13 igen, 14 nem szavazattal és egy tartózkodás mellett utasította el az előterjesztést. A polgármester a döntést követően elmondta: ez nem egyedi eset, a korábbi években többször alakult ki ilyen helyzet.

A költségvetés vitájában Botka László hangsúlyozta: Szeged esetében az elvont források 2013-ban több mint 1,5 milliárd forinttal haladják meg az elvont feladatokhoz kapcsolódó kiadások összegét. Ez a forrásveszteség 2014-ben is megismétlődik, sőt a különböző kormányzati döntések hatására újabb források elvesztésével kell számolni. A helyzet már az önkormányzati cégek működését is megnehezíti. Ez akár válságköltségvetés megalkotását is eredményezheti - tette hozzá.

Póda Jenő (Fidesz-KDNP) gazdasági tanácsnok szerint nincs szükség válságköltségvetésre, hiszen a kormányzat a teljes adósságállománytól megszabadítja Szegedet, mikor 28 milliárd forintos adósságállományát átvállalja.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK