Nem fogja elhinni, mit hamisítanak - Ön is áldozat lehet

Ezért ne vegyen márkásnak tűnő edényt, késeket és evőeszközöket a piacon, könnyen átverhetik a hamisítványokkal. (Képünk illusztráció.)
Napi.hu, 2015. június 28. vasárnap, 09:20
Fotó: Napi.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Rajka térségében végeztek ellenőrzéseket, amikor egy kamionban 7700 darab hamisított konyhai eszközt találtak.

A magyar rendszámú kamion a fuvarlevél szerint távol-keletről származó konyhai eszközöket szállított Budapestre. A NAV járőrei már az ellenőrzés kezdetekor észlelték, hogy a jó minőségű edények, sütőformák, serpenyők, teafőzők és fűszertartók külső kialakításukban a védjegyoltalom alatt álló Bachmayer (svájcinak tűnő, kerámiabevonatos kések), Peterhof (evőeszközök) és Prestige márkájú konyhai felszerelésekhez hasonlítanak. A pénzügyőrök gyanúja be is igazolódott: az előzetes szaktanácsadói vélemény alapján védett márkajelzések ismertető jegyeit hordozzák a termékek, amelyeket azonban a védjegyjogosultak engedélye nélkül gyártottak.

A pénzügyőrök az összesen 53,5 millió forint értékű, a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványokat lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2015.06.28 13:42

Aki ilyesmit a piacon vesz az meg is érdemli hogy átverjék. Mikor tanulja+ a sok idióta hogy nincs ingyen vacsora :) Persze amíg orbánisztán is a hülyék megvezetéséből tarthatja fent magát, addig eladható a hamis Solingeni meg Gillette fusion sok mosószarral és öblítővel együtt. Én csak azt nem értem hol a nav ? Mert a piacokon teljes nyíltsággal árulják a szemetet. Vagy a narancsosok is benne vannak a buliban :) ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html