Nem foglalkoztak a keretszámokkal

A Fidesz parlamenti képviselőcsoportja nem foglalkozott a felsőoktatásban tanuló állami ösztöndíjasok keretszámának kérdésével - közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján Rogán Antal frakcióvezető, aki szerint a rendelkezésre álló költségvetési pénz elosztásának vitáját a kormánynak kell eldöntenie.
MTI, 2012. december 11. kedd, 14:33
Fotó: Napi.hu

Arra a kérdésre, miszerint a Fidesz-frakciónak van-e álláspontja arról, hogy a kormány vizsgálja-e felül a felsőoktatásban tanuló állami ösztöndíjasok keretszámát, a politikus azt válaszolta: a képviselőcsoport nem foglalkozott ezzel a kérdéssel, várják a kormány döntését, amelyre a napokban lehet számítani.

A frakció a jövő évi költségvetés keretében azzal foglalkozott - folytatta -, mennyi pénz jut felsőoktatásra, és azt látni, hogy legalább annyi, sőt valamivel több, mint 2012-ben.
Ennek a forrásnak az elosztásáról szólnak a viták, amelyben két komoly érvet lehet egymás mellé tenni: vagy jóval kevesebb hallgató tanul százszázalékos képzésben, vagy jóval több részben száz-, részben pedig ötvenszázalékos támogatású oktatásban - fejtette ki Rogán Antal, aki szerint ezt a vitát kell majd eldöntenie a kormánynak, és ismertetnie érveit a nyilvánosság előtt.

Arra a felvetésre, hogy az Index szerint a fideszes Révész Máriusz a frakcióülésen felvetette, legyen egy külön vitanap a kérdésről, a frakcióvezető úgy reagált, ez nem egy hivatalos megjegyzés volt, Révész Máriusz ezt akkor vetette fel, amikor gyakorlatilag véget ért a tanácskozás. "Én alapvetően megbízom a kormányban, és ezért várom a kormány álláspontját és döntését" - zárta szavait Rogán.

HOZZÁSZÓLÁSOK