Nem gondolná, mit vásárol magának a kormány

Repülőgépeket vesz a magyar kormány részben a saját tagjainak, küldöttségeinek szállítására, részben más célokra. A hírek szerint csődbe ment légitársaságok Airbusait vehetik meg tízmilliárdos üzlet keretében.
Komócsin Sándor, 2017. december 13. szerda, 08:48
Fotó: Napi.hu

Hamarosan bejelenthetik, hogy a kormány többféle célra szánt repülőgépeket vásárol - írja a Magyar Nemzet. A napilap értesülése szerint olyan Airbus 319-es gépekről van szó, amelyeket az elmúlt időszakban csődbe ment fapados légitársaságok használtak.

A parlament szakbizottsága felmentette az ügyben a kormányt a közbeszerzés kiírása alól, bár ezt nem erősítették meg hivatalosan a lapnak. A magyar államnak jelenleg már csak egy használható An-26-os szovjet utasszállító repülőgépe van.

Az újonnan beszerzett gépeket a honvédségi expedíciós missziók váltásának szállátására, a külföldön bajba került magyar állampolgárok hazahozatalára és az ország vezetőinek utaztatására használhatják. Áruk iparági becslések szerint tízmilliárd forintos nagyságrendű, amivel a 2008-ban kivégzett vizitdíj éves bevételével kerülnek egy súlycsoportba.

A nyitókép forrása: Pixabay.com

HOZZÁSZÓLÁSOK