BUX
38971

Nem hatotta meg a Fideszt az Alstom

Az Inforádió szerint a Fidesz fővárosi képviselőivel tárgyalt tegnap az Alstom magyarországi vezérigazgatója, a párt továbbra is a szerződésbontást szorgalmazza.

NAPI, 2010. augusztus 6. péntek, 09:29

Az Alstom magyarországi képviselete nevében csütörtökön Deák László vezérigazgató személyesen is tájékoztatta a fővárosi Fideszt a cég álláspontjáról - számolt be az Inforádió.

György István, a párt fővárosi frakciójának vezetőhelyettese az MTI-nek elmondta, hogy érdemi tárgyalásokba nem bocsátkoztak, és túl sok új információt sem kaptak a tájékoztatón. A helyzet tiszta, a közgyűlés döntésének értelmében a BKV vezérigazgatójának fel kell bontania a szerződést az Alstommal, mivel a határidőig nem szerezték meg a Budapestre szánt szerelvények végleges típusengedélyét - mondta a fideszes politikus, hozzátéve: Kocsis István BKV-vezérigazgató döntése lesz, hogy felbontja-e a szerződést, jogi szempontból a felelősség őt terheli.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) múlt pénteken közölte, hogy nem adta meg a 2-es vonal szerelvényeire a végleges típusengedélyt.