Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Az informatikai rendszer felkészült" - szeptember elején mondta ezt a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke. Pálffy Ilona azt ígérte: többször is tesztelik majd a rendszert és a választás.hu honlapot. "A próbák folynak, és lesz majd két nagy teszt a választást megelőző tíz napban" - idézi Pálffy Ilonát a portál.

A honlap már szeptember 9-én, az ajánlások leadásának határideje után összeomlott, így hiába voltak kíváncsiak sokan arra, hogy, kinek sikerült összegyűjtenie a megfelelő számú aláírást, csak egy hibaüzenetet olvashattak az oldalon.

Az NVI mindössze a lassulást ismerte el, az oldal leállását cáfolták.

Szeptember 14-én is csütörtököt mondott az oldal, amikor a jogerőssé vált jelölésekről lehetett volna tájékozódni.

Az október elsejei főpróba után Pálffy Ilona azt mondta az InfoRádiónak: október 13-ára felkészítik a valasztas.hu-t a látogatók rohamára, kilenc nappal a voksolás előtt pedig sikeres második főpróbáról tájékoztatott.

A voksolás napján a honlap számtalanszor elérhetetlen volt, akadozott az eredmények közlése, ennek ellenére az NVI közleménye zavartalan működésről írt.

Az informatika a 2014-es parlamenti választás előtt is összeomlott, és a 2016-as népszavazást megelőzően sem működött megfelelően. 2018-ban az országgyűlési választás estéjén állt le a honlap. Az NVI akkor sem ismerte el az összeomlást.