Nem kapott környezetvédelmi engedélyt a VOLT Fesztivál

Nem kapta meg a regionális környezetvédelmi felügyelőség engedélyét a jövő kedden kezdődő soproni VOLT Fesztivál; az indoklás szerint a rendezvény megtartása nem egyeztethető össze a terület védetté nyilvánításának céljával és indokával – írja csütörtöki számában a Kisalföld.
MTI, 2012. június 21. csütörtök, 08:16
Fotó: Napi.hu

Az engedélyre azért volna szükség, mert a terület a Soproni Tájvédelmi Körzethez tartozik, illetve Natura 2000 védelem alatt áll.

A kedden kelt elutasító határozatot egyebek mellett azzal indokolták, hogy a vendégeknek kialakított kemping területén védett állatfajok is élnek, amelyeket zavarna a zaj és a tömeg,  ráadásul "lehetnek olyan madárfajok, amelyeknek pótköltése zajlik". A tíz éve ugyanott megtartott rendezvényt követő helyreállítás pedig csak akkor lehet eredményes, ha utána a területet "több éven át nem veszik igénybe" - idézik a lap birtokába jutott határozatot.

A Kisalföldnek a rendezvény szervezői úgy nyilatkoztak: biztosak benne, hogy találnak megoldást a helyzetre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gewinner62, 2012.06.21 10:13

sajnálom-pedig már úgy neki készültek a fúk-lányok -drog-pia-cigi-condom beszerezve----ajajajjajjjjjaj
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

obsi, 2012.06.21 09:49

Naná!!!
Kolontáron kell megtartani.
A befolyt összegből meg a rehabilitációra költeni.
Vagy lehet menni Franciaországba is koncertezni.
Ott van az őshazája úgyis!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html