Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Meg kell tanulnunk együttélni a problémával - vélekedett Király Júlia, az MNB alelnöke, aki szerint a devizahitelek átváltása 20 százalékkal értékelné le a forintot, valamint 6 százalékponttal vetné vissza a gazdasági növekedést.

Ha egy fegyelmezett kormány fenntartható pályára tereli vissza a gazdaságot, a devizaárfolyam-volatilitása és az országkockázat csökkenni fog, a külföldi devizában fennálló hitelek pedig nem lebegnek majd Damoklész kardjaként felettünk - vélekedett Király.


Király Júlia szerint a világon máshol is van bankadó típusú elvonás, de annak magyarországi mértéke "büntetésnek" mondható - mondta az MNB alelnöke a Figyelő TOP 200 konferencián.

Király Júlia bírálta a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását is, véleménye szerint a kilakoltatás felfüggesztése azzal járhat, hogy "meggyilkolja az egyébként is nehezen működő hazai jelzálogpiacot" - tudósít az MTI. A szociális háló megteremtése, fenntartása az állam feladata, de ez esetben nem a kilakoltatás felfüggesztésével, hanem a szociális bérlakások megteremtésével kellene a problémát orvosolni - tette hozzá az MNB alelnöke, aki szorgalmazza, hogy az állam engedélyezze a pozitív adóslista bevezetését az országban.