Nem kellene az állami autók után kötelezőt fizetni

Egy fideszes módosító javaslat szerint a minisztériumi autókra nem kellene kötelező biztosítást fizetni, mert az úgy olcsóbb - olvasható a hiperlogikus indoklásban.
NAPI, 2011. november 7. hétfő, 14:13
Fotó: Napi.hu

Ágh Péter fideszes képviselő arra tett javaslatot, hogy az állami tulajdonban levő autó után ne kelljen a jövőben kötelező biztosítást fizetni. A módosító javaslat célja, hogy az állami költségek csökkenjenek. A kötelező biztosítási díjak általában csökkenek, ám pont idén várható emelkedés, vagy legalábbis stagnálás a baleseti különadó miatt, amit a tervek szerint minden autósnak meg kell fizetnie. A mértéke a kötelező biztosításnak harminc százaléka lenne.

Ágh Péter javaslata szerint az állami gépkocsik esetében az okozott károkért az állami szervek vállalnának felelősséget, ám azt hogy melyik állami autó után kellene biztosítást fizetni és melyik után nem arról a miniszterek dönthetnek. Szintén miniszteri döntés függvénye lenne, hogy mely szervezet állna jót a gépkocsik által okozott károkért.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Jhony, 2011.11.07 20:57

Hát akkor nekem se kelljen már, mer az úgy meg nekem olcsóbb!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zodiakus, 2011.11.07 16:07

Milyen új agyament ötlet ez már megint???És ha az állami autó balesetet okoz,(van rá bőven példa!)akkor a kárt szenvedett kitől kap pénzt???
Értem!Addig fogják ide-oda küldeni még meg nem bolondul.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html