Szekeres Imre (MSZP) tájékoztatót kért a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökétől, a növekedési hitelprogrammal kapcsolatos, a Közbeszerzési Értesítőben megjelent kommunikációs tenderről, ám a bizottság hétfői ülésén megjelent Balog Ádám MNB alelnök meghallgatását a kormánypárti többség leszavazta.

Szekeres Imre az ülésen elmondta, arra kíváncsi, hogy a már lezajlott hitelprogram 6 milliárd forintos kommunikációs kiadására mi szükség van akkor, amikor a jegybank 20 százalékos elbocsátást tervez.

Miután a meghallgatás új napirendi pont lett volna a bizottság ülésén, így vitát arról nem nyithatott az elnök. Szavazásnál a 15 kormánypárti képviselő nemmel, 5 ellenzéki - 4 MSZP-s és 1 LMP-s - igennel szavazott, így nem került napirendre a meghallgatás.

A Növekedési Hitelprogramban (NHP) 2014. december 31-ig 2000 milliárd forintos hitelkeret áll rendelkezésre az első szakaszban jóváhagyott 750 milliárd forinton felül, így a tender kereteként meghatározott 0,3 százalék 6 milliárd forintnak felel meg. A szerződés a felhívás szerint 2014. december 31-ig szól.