Nem lesz meghallgatás a hatmilliárdos MNB-tenderről

A költségvetési bizottság nem vette napirendjére az MNB alelnökének meghallgatását a hatmilliárdos kommunikációs tenderről.
MTI-Eco, 2013. november 18. hétfő, 14:51
Fotó: Napi.hu

Szekeres Imre (MSZP) tájékoztatót kért a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökétől, a növekedési hitelprogrammal kapcsolatos, a Közbeszerzési Értesítőben megjelent kommunikációs tenderről, ám a bizottság hétfői ülésén megjelent Balog Ádám MNB alelnök meghallgatását a kormánypárti többség leszavazta.

Szekeres Imre az ülésen elmondta, arra kíváncsi, hogy a már lezajlott hitelprogram 6 milliárd forintos kommunikációs kiadására mi szükség van akkor, amikor a jegybank 20 százalékos elbocsátást tervez.

Miután a meghallgatás új napirendi pont lett volna a bizottság ülésén, így vitát arról nem nyithatott az elnök. Szavazásnál a 15 kormánypárti képviselő nemmel, 5 ellenzéki - 4 MSZP-s és 1 LMP-s - igennel szavazott, így nem került napirendre a meghallgatás.

A Növekedési Hitelprogramban (NHP) 2014. december 31-ig 2000 milliárd forintos hitelkeret áll rendelkezésre az első szakaszban jóváhagyott 750 milliárd forinton felül, így a tender kereteként meghatározott 0,3 százalék 6 milliárd forintnak felel meg. A szerződés a felhívás szerint 2014. december 31-ig szól.

mnb
HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Kotkodus, 2013.11.18 16:58

ironikus, hogy pár éve még a nokiás doboz méret jelentette az állami korrupciót...
minek ide nokiás doboz, ha a fidesznek van nyerges-vontatója is? :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

homeros, 2013.11.18 15:27

a szektás narancskomcsik mindig is tolvajok voltak... miért most kezdtek volna elszámolni az eltolvajlásra szánt pénzzel???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html