Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Aszalós Andrea, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sajtóreferense a lappal közölte: januárban elsősorban azoknál a kereskedőknél és más, kisebb vállalkozásoknál vizsgálódnak újra, akik/amelyek a tavalyi ellenőrzéskor nem tudtak felmutatni megrendelést. A sajtóreferens közölte azt is, a szabályok szerint az érintettek mindaddig használhatják korábbi kiskasszájukat, amíg meg nem kapják új gépüket. Feltétel ugyanakkor, hogy az adott vállalkozás megszerezte már a szükséges kódot, és megrendelést is adott valamely új típusú készülékre.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter még az ősszel jelentette be, hogy január elsejével nem nyithatnak ki a plázák és a benzinkutak, sem egyetlen egy bolt, ahol nem üzemelnek online kasszák.

Az eddig késlekedők közül egyébként sokan végül úgy döntöttek: hiányzó megrendelésüket a NAV erre kialakított internetes felületén adják le. December utolsó napjáig nagyjából 17 ezren éltek ezzel a lehetőséggel - írja  amagyar Nemzet.

Idén a kicsik mellett a - számítógép-alapú gépet használó - nagyobb szereplők, például a benzinkutak és a nagyáruházak is ellenőrzésre számíthatnak. Az előírások szerint ugyanis nekik a múlt év végéig kellett megvásárolniuk új típusú készüléküket. A jelek szerint a gyártási, beszerzési nehézségek miatt számos érintett csak 2014 első hónapjaiban juthat a pénztárgépéhez - mondta a sajtóreferens. Hozzátette: a hivatal emberei az eset valamennyi körülményét áttekintik majd, amikor meghozzák döntésüket. Ha a vállalkozás minden tőle telhetőt megtett, drasztikus fellépésre nem kell számítania - mondta Aszalós Andrea. Közölte: tömeges üzletbezárás nem kerülhet szóba - írja a Magyar Nemzet.