A találkozóról az államtitkár az MTI-nek elmondta, hogy a cseh gazdasági miniszterrel együtt a régió közös külkereskedelmi promócióját javasolta azokon a piacokon, ahol Közép-Kelet-Európát vagy a visegrádi országokat egységként kezelik. Kiemelte, hogy Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia méretbeli különbségeitől függetlenül "vannak olyan piacok, ahol négyen sikeresebbek tudunk lenni". Ezért megalakul egy munkacsoport, amely felméri, mely piacokon célszerű együttesen megjelennie a négy országnak.

A tanácskozáson Magyarország atomenergetikai munkacsoport megalapítását is javasolta - mondta a tanácskozásban részt vevő Koós Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai és klímapolitikai államtitkárságának képviselője. Ezzel olyan fórum alakulna meg, amelyen egyebek között a már létező atomerőművek biztonságával, illetve a nukleáris technológiák fejlesztésével kapcsolatos eszmecsere zajlana. Hozzátette: ebben Magyarország a paksi bővítés miatt érdekelt.

Cséfalvay Zoltán hangsúlyozta: az energiaellátás diverzifikálása és az egyoldalú energiafüggés csökkentése érdekében mind a négy ország érdekelt az észak-déli energiafolyosó létrehozásában. Kiemelte: a négy visegrádi ország erősen iparosodott, így az energiaellátás alapfeltétele annak, hogy "az ipar ide (a régióba) tudjon települni, és versenyképes legyen".