Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Rosznyefty élt vásárlói opciójával és lemondta a Normeston (belize-i központú kereskedő) céggel megkötött szerződés alapján történő szállításokat, számításba véve egyebek között, hogy a Mol magyar kőolaj- és gázipari vállalat kőolaj-finomítójában javítási munkálatok folynak - nyilatkozott a hírügynökség informátora.

A Rosznyefty képviselője közölte, hogy a vállalat jelenleg a források elosztását és a csoport szinergiáit tanulmányozza, amelynek eredményeképpen hoznak majd döntést a Normestonnak történő további szállításokról.

A Mol Nyrt. kedden közölte, hogy a tervezett ütemben érkezik orosz kőolaj Magyarországra és Szlovákiába, semmilyen ellátási probléma nincs. A Mol tájékoztatása szerint az orosz partnereknél az egyik kereskedő cég változott, az ennek nyomán meghozott döntés azonban nem érinti Magyarország és Szlovákia kőolaj-ellátását.

A Mol több kereskedelmi partneren keresztül szerzi be a kőolajat Oroszországból.  A Basnyeftynek a Barátság kőolajvezetéken keresztül, ahol egyetlen vásárlója a Mol, 2016 október-decemberére 525 ezer tonnányi exportkvótája volt. A cég októberben az export ütemtervével összhangban 180 ezer tonnát szállított le.

A Rosznyefty október 12-én 5,2 milliárd dollárt fizetett a Basnyefty részvényeinek 50,08 százalékáért és kormányzati jóváhagyást kért a cég teljes felvásárlására.