Nem szűnt meg a balesetveszély - figyelmeztet a katasztrófavédelem

Hétfőn az országban 58 embert mentettek meg a téli időjárás következményeitől a katasztrófavédelemben részt vevő intézmények.
MTI, 2012. december 25. kedd, 09:58
Fotó: Napi.hu

A leggyakrabban közúti balesetben, illetve szén-monoxid-mérgezéstől, kihűléstől kellett megmenteni az embereket - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője kedden. Hajdu Márton elmondta, hogy a tűzoltóságtól, a mentőktől, a rendőrségtől, a karitatív szervezetektől és a közútkezelőktől összesen körülbelül 800 alkalmazott 520 technikai eszközzel vett részt ebben a munkában. Csaknem negyven közúti balesetnél kellett a tűzoltóknak is beavatkozniuk. A szóvivő a téli időjárás okozta nagyobb balesetveszélyre figyelmeztetett, és - karácsony lévén - mindenkit arra kért, hogy ha elutazik otthonról, ne hagyjon égve a lakásban gyertyát, mécsest, de még fényfüzért sem.

Szélsőséges időjárás Európában
Szélsőséges eltérések mutatkoztak Európa időjárásában az ünnep kezdetén. Míg a dél-franciaországi Biarritzban kora nyári hőmérsékletet, plusz 24 fokot mutatott a hőmérő, addig Moszkvában mínusz 25 fokot mértek. A hideghullám eddig 90 ember halálát okozta Oroszországban, Ukrajnában 80-an haltak meg. Eközben Ausztriában és Csehországban is több évtizedes melegrekordok dőltek meg

 

HOZZÁSZÓLÁSOK