Jelentős változással indult az év a trafikokban. Január 1-től eltűnnek azok a termékek, amelyek adójegyén az ár is szerepel. Hogy mennyit kell fizetni a cigarettáért, a szivarkáért, vagy a vágott dohányért, azt a NAV teszi közzé a honlapján heti kétszer. Eddig három lista jelent meg és folyamatosan nő az azon található termékek száma. A legfrissebb, csütörtöktől hatályos táblázatban például már szerepel egy Acapulco és két Matrix cigaretta, három drága szivarmárka, két ízesített dohány és egy olcsó szivarka.

A lista folyamatos bővülésének oka, hogy a dohánygyárak készleten lévő termékei - amelyeken kiskereskedelmi eladási árat tartalmazó adójegy található - a kifutásáig nem jelenik meg a felsorolásban - tudta meg a Napi.hu a NAV-tól. Az átállás fokozatos. A dohány-kiskereskedelmi ellátó részére március 1-jéig még átadható kiskereskedelmi eladási árat tartalmazó adójeggyel ellátott dohánygyártmány is. Április 1-jétől már azonban kizárólag zárjeggyel ellátott dohánygyártmány bocsátható szabadforgalomba, amelyről a kiskereskedelmi eladási áron túl lekerül a kiszerelés és az adómérték kód is.

Ebben a bő 2,5 hónapban a kiskereskedelmi eladási árat tartalmazó adójeggyel ellátott dohánygyártmány kizárólag az adójegyen feltüntettet áron, míg a kiskereskedelmi eladási árat nem tartalmazó adójeggyel vagy zárjeggyel ellátott dohánygyártmány kizárólag a NAV honlapján közzétett, adott napon hatályos kiskereskedelmi eladási áron értékesíthető.

A legfrissebb listán 56 cigaretta, 12 szivarka, 3 szivar, 20 finomra vágott dohány és 2 egyéb dohány szerepel.