Nem újabb hitelre, hitelességre van szüksége a kormánynak

Az EU nyomásának hatására immár a "normalizálódás jelei" látszanak a magyar kormány gazdaságpolitikájában - vélekednek la JPMorgan Chase felzárkózó piaci elemzői.
MTI-Eco, 2010. szeptember 23. csütörtök, 19:26
Fotó:

A Cityben továbbra is szinte konszenzusos vélemény, hogy az októberi helyhatósági választások után Magyarország ismét tárgyalásokat kezd a Nemzetközi Valutaalappal (IMF). A JP Morgan, a világ egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltató csoportja friss, negyedik negyedéves globális piaci előrejelzésében megerősítette azt az "alapeseti" várakozását, hogy a jövő hónapban esedékes önkormányzati választások után a magyar kormány újrakezdi a tárgyalásokat az IMF-fel, és "végső soron lesz új hitelmegállapodás".

Ennek oka nem az, hogy Magyarországnak azonnal szüksége lenne a valutaalap pénzére, hanem az, hogy egy új IMF-program biztosítaná "az égetően szükséges hitelességet" a kormány gazdaságpolitikájához - vélekednek a JP Morgan londoni feltörekvő piaci elemzői. A cég szerint egyébként máris a "normalizálódás jelei" mutatkoznak a magyar gazdaságpolitikában, miután "az EU nyomására" a Fidesz elállt a jövő évi államháztartási hiánycél növelésének tervétől.

HOZZÁSZÓLÁSOK