Nem változik a magániskolák finanszírozása a tanév végéig

A tanév végéig nem változik a magániskolák finanszírozása, a jövőre vonatkozó részletszabályokat pedig a törvény alapján a felek együttműködve dolgozzák ki - közölte az oktatási államtitkárság szombaton az MTI-vel a magániskolák egyesületeinek vezetőivel tartott egyeztetését követően.
MTI, 2012. december 15. szombat, 16:50
Fotó: Napi.hu

Az államtitkárság előző nap tudatta, hogy a magánfenntartású iskolák finanszírozásáról szóló egyeztetésre hívta az oktatási államtitkárság szombatra az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének, valamint a Civil Fenntartású Iskolák Egyesületének vezetőit.

Szombati közleményükben azt írták: a megbeszélésen Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár biztosította a feleket arról, hogy "az oktatásirányítás értéknek tekinti az iskolarendszer sokszínűségét, ebbe beletartoznak a magánintézmények is".

Az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének kérdéseire az államtitkárság részletes írásbeli választ is adott. Megállapodtak abban is, hogy a magánfenntartású intézményeket érintő kérdésekről folytatódnak az egyeztetések a szervezetek képviselőivel - olvasható az államtitkárság közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK