Nem várt időjárási fordulat közeleg

Erős lehűlés érkezik az országba a hét közepén, kedden és szerdán az évszakhoz képest szokatlanul hideg lehet. A hét második felében aztán felmelegedés kezdődik, ám még mindig előfordulhat erős szél és zápor - olvasható a Köpönyeg.hu előrejelzésében.
K. Kiss Gergely, 2017. május 8. hétfő, 15:04
Fotó: Napi.hu

A portál szerint kedden gyakran lesz erősen felhős az ég, és ismét főleg a keleti tájakon fordulnak elő záporok. Élénk lesz az északnyugati szél. Tovább csökken a hőmérséklet: délután már csak 12-13 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán változóan felhős időre van kilátás, egy-egy záporral. Reggelre 0 fok köré süllyed a hőmérséklet, több helyen még 2 méteres magasságban is fagyhat. Délután mindössze 11-16 fok valószínű. Ez körülbelül 5-6 fokkal elmarad a sokéves átlagtól.

Csütörtökön a sok helyen megerősödő délnyugati széllel felmelegedés kezdődik, a hőmérséklet délután már 20 fok körül alakul. Délelőtt ragyogó napsütés várható, délután a gomolyfelhőkből elvétve lehet zápor.

Pénteken sok gomolyfelhő valószínű, és főleg délután fordul elő zápor, zivatar. Egyébként tovább erősödik a nappali felmelegedés: 20-25 fokos kellemes meleg ígérkezik.

Szombaton viharossá fokozódó széllel, többfelé csapadékkal hidegfront érkezhet; mely vasárnapra elvonul. Komoly lehűlést ez várhatóan nem okoz.

HOZZÁSZÓLÁSOK