Nemcsak magyar állampolgárok szerepelhetnek a magyar EP-tagok választásán

Nemcsak magyar állampolgárok szerepelhetnek az Európai Parlament magyar tagjainak választásán a pártlistákon. Más európai uniós tagállam jelöltjei is felvehetők arra, ha van magyarországi lakcímük.
Inforádió, 2014. április 20. vasárnap, 11:13
Fotó: Reuters

Az EP tagjait listás szavazással választják, az egész ország egy választókerületet alkot. Listát pártok állíthatnak, ezt legkésőbb április 22-én délután 4 óráig lehet bejelenteni, ennek feltétele legalább 20 ezer választópolgár ajánlásának összegyűjtése.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RonaGyuri, 2014.04.20 11:23

Ja és még egy apróság: a vonatkozó előírások nem adnak jogot arra, hogy egy nem EU-s ország polgárát jelöltként nyilvántartásba vegyék. Ez az NVI durva eljárási hibája!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RonaGyuri, 2014.04.20 11:21

"Nemcsak magyar állampolgárok szerepelhetnek az Európai Parlament magyar tagjainak választásán a pártlistákon. Más európai uniós tagállam jelöltjei is felvehetők arra, ha van magyarországi lakcímük."
Ez egy egetverő baromság, természetesen nem igaz!
Bár a mondat az MTI (NVI????) közleményből van, de ott van a cáfolata is! =))
"a Nemzeti Választási Bizottságnak el kell elutasítania annak a jelöltnek a nyilvántartásba vételét, akit az EU más tagállamában már jelöltként nyilvántartásba vettek!"
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html