Német sajtó: "Orbán koronakáoszba sodorta Magyarországot"

Komoly haragot váltott ki, hogy a magyar kormány pénteken bejelentette: szeptember 1-től lezárja határait a külföldi állampolgárok előtt a járvány második hulláma miatt. A német turistákat még most sem tájékoztatták, hogy nem térhetnek vissza, de a Magyar Turisztikai Ügynökség hirdetése jelenleg is fut az Instagramon ajánlva a magyarországi nyaralásokat - írja az Euronews.
Szabó Dániel, 2020. augusztus 30. vasárnap, 14:53
Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

"Orbán koronakáoszba sodorta Magyarországot, és ez sértés Németország számára" - ezzel a címmel számol be a Frankfurter Rundschau a szeptember 1-től meghirdetett magyar határzárról, ahogy arról az Euronews beszámol. Azért nehezményezi a helyi újság a kormány pénteki bejelentését, hogy lezárja a határait a külföldiek előtt, mert erről egyelőre nem sikerült tájékoztatni az itthon tartózkodó külföldieket, vagy azokat, akik útnak indulnának.

Mint azt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter pénteken bejelentette szeptember 1-től külföldi állampolgár nem léphet be az országba. A magyar állampolgárok két negatív teszt bemutatásáig, vagy legfeljebb 14 napra hatósági karanténba kerülnek szeptember 1-től, ha külföldről térnek haza. Viszont - ahogy azt a német lap észrevette - a Magyar Turisztikai Ügynökség hirdetése jelenleg is fut az Instagramon és a Youtube-on a WoW Hungary felhasználón.

 

 

A lap azt írja, hogy "az állami tulajdonban álló, hivatalos idegenforgalmi hatóság még most sem képes kezelni a helyzetet. Vasárnap 13:30-kor még az áll a felületen, hogy "Magyarország biztonságos" a külföldi látogatók számára - holott ugyanott épp csak azt nem sikerült még közölni, hogy a határokat keddtől, szeptember első napjától lezárják." De nagyobb bajnak tartják, hogy nem tájékoztatják azokat, akik már szállást foglaltak Budapestre vagy a Balatonra. A Frankfurter Rundschau szerint egyedül a német külügyminisztérium honlapján láthatják az érintettek, hogy már nem érdemes Magyarországra indulniuk.

A lap szerint a szövetségi kormány emiatt majd felléphet a magyar vezetéssel szemben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Elhetetlen, 2020.09.03 01:23

@terabit: Hú, ez már komoly eszmefuttatás, ** Az vajon felmerült benned, hogy én kérdeztem-e tőled, hogy neked írnod kellett?**. Tessék? Az, hogy írok, vagy nem, az hol függ attól, hogy te kérdezted-e tőlem, stb,. Érted, amit írsz? És nem tagadtam le semmit, csak nem értetted, amit írtam. Esetleg olvasd újra többször, hátha megérted.
** offendeltél hazudoztál, erőszakoskodtál egyet, most meg idézel valamit, amire annyi eszed sincs hogy értelmezd az elküld gomb megnyomása előtt...**. Talán olvasd vissza a saját kommentjeidet. Az offozás meg úgy kezdődött, hogy egy érthető szövegre válasz helyett elkezdtél idiótázni. Te. Én már csak ezekre reagáltam. Hazudoztam, erőszakoskodtam? Idézd! Én nem értem, amit te nem értesz? Jó szöveg. És hozzáfűztem, mint megértő ember, hogy, lehet, hogy nem troll vagy, egyszerűen csak buta. De befejezhetnénk, mert nem fogsz okosabbnak látszani ilyen futamok után. De nem szeretek döglött oroszlánba rúgni, (szellemileg döglöttbe sem.). Fejezzük be.
Vagy még elmondanád, hogy zseniális a logikád, és te vagy a csúcs? Tedd meg, ha attól nő az amúgy is túlzottan nagy önbizalmad, engem nem zavar.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Sancho12, 2020.09.02 19:44

@tegnaputan: Köcsög ehhez mi közünk?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tegnaputan, 2020.09.02 19:34

"Ne olvassa ezeket az álhíreket! Kérem! ? Azt nem tudom, hogy ön kicsoda, de ön a Guardian és a Spiegel álhírei alapján teszi fel a kérdéseit, ezek V4 ellenes lapok! (...) A legjobb eredményeket produkáljuk a Covid elleni küzdelemben, a gazdasági növekedés terén, a munkanélküliség nálunk a legalacsonyabb Európában, negyedikek vagyunk az államadósságot illetően, Bojko ( a bolgár miniszterelnök) jobb nálam, de mi vagyunk a negyedikek. Pénzügyminiszterként 41,5 százalékról 30 százalékra csökkentettem az államadósságot, oké? Az ön kérdései meg a jogállamiságról szólnak. Ne olvassa ezeket az álhíreket! Kérem! A V4-ek nagyon jól teljesítenek."
Andrej Babis cseh miniszterelnök
Bled, Szlovénia 2020.09.01
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2020.09.02 18:54

@Elhetetlen: pedig szerintem picsogjál még kicsit, az roppant érdekfeszítő volt :D
Az vajon felmerült benned, hogy én kérdeztem-e tőled, hogy neked írnod kellett?
gyk: nem
Aztán vajon nem letagadtad később még azt is amit írtál?
gyk:igen
Neked ez jár. Idejöttél offendeltél hazudoztál, erőszakoskodtál egyet, most meg idézel valamit, amire annyi eszed sincs hogy értelmezd az elküld gomb megnyomása előtt... :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Elhetetlen, 2020.09.02 15:54

@terabit: Jó szöveg! 2020.augusztus.31. 16:56-kor érthetően írtam valamit. Te erre nem azért nem válaszoltál, mert nem tudtál értelmeset írni, hanem mert nem akartál. Persze. Azóta csak idiótázol, kibaszott hülyézel, trollozol, szófosással jössz, mindezt csak azért, hogy ne kelljen leereszkedned a szellemi szintemre, ugye?
An Internet troll is a member of an online social community who deliberately tries to disrupt, attack, offend or generally cause trouble within the community by posting certain comments. Csak sértegetéssel próbálkozol. Persze az is lehet, hogy nem troll vagy, egyszerűen csak buta. Na, ez így már unalmas. Pá!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html