Német kutatóintézeteket csábítanak Magyarországra

A magyar kormány célja, hogy nagy német kutatóintézetek megjelenjenek Magyarországon, és itt folytassanak tevékenységet a magyar állam támogatásával - közölte Palkovics László miniszter az MTI-vel.,
Domokos Erika, 2018. július 6. péntek, 22:11
Fotó: Pixabay

További gyártási, valamint kutatás-fejlesztési befektetéseket telepítenének Magyarországra azok a vállalatok, intézetek, amelyekkel a Münchenben tartózkodó Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tárgyalt pénteken.

Palkovics megbeszélést folytatott a Max Planck Institut lézerfizikai kutatóintézetében, ahol több együttműködési lehetőség is szóba került a német intézet és magyar egyetemek, kutatók között.

A tárca, illetve a kormány célja, hogy nagy német kutatóintézetek megjelenjenek Magyarországon, és itt folytassanak tevékenységet a magyar állam támogatásával, együttműködve azokkal a magyar szereplőkkel, amelyek ugyanazon a területen dolgoznak - közölte Palkovics László az MTI-vel. Elkezdődtek az erről szóló tárgyalások, amelyeket a következő időszakban szeretnének felgyorsítani.

A miniszter a lehetséges együttműködési területek között említette egyebek között a lézerfizikát és alkalmazásait például a rákkutatásban, a gyógyszerkutatásban, illetve az iparban, a járműkutatásokat, telekommunikációt és a szoftverbiztonságot.

Palkovics László közölte azt is: hogy a magyar cégek, intézmények, egyetemek hatékonyabban tudjanak részt venni a 2021-27-es uniós időszak innovációs kiírásain, megkezdik a német intézményekkel az együttműködést, ami segíti a későbbi közös pályázatokat a brüsszeli alapokra.

A kép illusztráció, forrás: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ilsi, 2018.07.07 03:43

MUNKAHELY-ZSÁKUTCA Régen templomba jártunk, ma itt a tudomány. Egy problémát megold, kettőt gerjeszt. Az ősközösségek vadászgyűjtögetőitől nem lettünk boldogabbak: a magántulajdon hozta a rabszolgaságot, a városok a járványokat, a só/cukor a m. vérnyomást, cukorbetegséget. (Lásd. Lukanga Mukara). Az ember eszével kiemelte magát az állatvilágból és most az esze lesz a veszte. A természetből betonvárosokba költözött, amire az evolúció nem készítette föl: neurotikus lesz. Nem tud meglenni az ég kékje, a fa zöldje nélkül. A drága óriásváros inkubátor, ha megszűnik a beszállítás, elpusztul. Aki a vezetékeken csüng, megzsarolható. Itt minden építkezés értelmetlen: a ház 100 éves életében lakói ellátása megszakad. (200 000 ház áll üresen vidéken.) Gazdasági válság, terrortámadás, járvány könnyen sebezheti. Egyenletesen belakott országban katasztrófa esetén kevesebb az áldozat. Akik utánunk születnek, átkozni fognak bennünket, mert mindent föléltünk előlük és tönkre tettük életük alapjait. Régen pénz sem kellett nagyon, ott voltak a gyerekek, a testvérek, a rokonok, a jó szomszédok ? anyagi és lelki támasz; jó eszközkihasználás, magas hatásfok.
Isten ments az olyan régi világtól, ahol a munka kegyetlen robot, semmi mód olvasni, színházba menni, utazni; ahol, aki beteg lett, meghalt, vagy akit bánya vagy gyár ölt meg. A kunszt: a régit és az újat ötvözni: Mennyi technikát, gépet szabad beengednünk életünkbe? Hol legyen vége a munkamegosztásnak, a szakosításnak? Mennyire bonyolítsuk életünket? Mi az értelmes munka és mennyit szabad dolgoznunk? Hogyan tudnánk megszabadulni a beszállítói függőségektől? Aki ma falun házhoz és kerthez jut, problémájának fele meg van oldva. Tisztelet a bátor fiataloknak, akik leválnak a vezetékekről (ld.Robinzon-ház), falura költöznek és ott egy emberibb, értelmes, világmegtartó életbe vágnak bele ? ?munkahely?, ?GDP?, ?pénz? nélkül! (ökobetyár)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html