Németh Szilárd: nő a migrációs nyomás, több katona lesz a határon

Az erősödő migrációs nyomásra tekintettel megkétszerezik a határvédelemben részt vevő katonák számát - mondta az MTI szerint Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Bács-Kiskun megyei madarasi határvédelmi bázisnál tartott sajtótájékoztatón.
Domokos Erika, 2020. január 5. vasárnap, 18:58
Fotó: MTI Fotó - Molnár Edvárd

A magyar határon egyre nagyobb a nyomás, 2018 decemberéhez képest csaknem tízszeresére - 3299-re - nőtt tavaly decemberben a határsértők száma - sorolt számokat Németh Szilárd. A jelentések alapján további növekedésre számítanak, ezért több határvédelmi feladat várható.

A belügyminiszter kérésére úgy döntött a Magyar Honvédség parancsnoksága, hogy megkétszerezi a határvédelemben részt vevő katonák számát. Eddig is nagy számban vettek részt katonák ezekben a feladatokban. A katonák 2015 óta folyamatosan együtt járőröznek a határvédelmet ellátó rendőrökkel. Az elmúlt évek során 20 ezer magyar katona teljesített így szolgálatot a határnál - közölte Németh Szilárd, aki szerint a katonáik felkészültek, tettre készek, bíznak bennük a határ mentén élő emberek.

Németh Szilárd szerint a közel-keleti eseményekkel összefüggésben is az várható, hogy tovább növekszik a migránsok száma. Azok a terrorszervezetek, amelyek a nyugati világot megfenyegették, az ismert útvonalakon a bevándorlók közé vegyítve próbálnak katonákat eljuttatni Európába, hogy ott terrorcselekményeket hajtsanak végre - véli a politikus. Mindezek indokolják, hogy megkétszerezzék a határvédelemben részt vevő katonák számát - tette hozzá Németh.

Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokhelyettese elmondta: a honvédség hétfőtől százra növeli a rendőrséggel közös járőrözésben részt vevő katonák számát, a kiszolgáló személyzettel együtt ez ötszáz embert jelent. Ezt az intézkedést addig tartják fenn, amíg erre szükség van - közölte az altábornagy. Az elmúlt időszak eseményei is azt bizonyítják, hogy szükség van a létszámemelésre, hiszen csak január első napján 212-en próbálták meg illegálisan átlépni a magyar határt - mondta Böröndi az MTI szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.01.05 20:31

Általában bejönnek a megérzéseim. Ennyi barom migránsozás és a választások vége után, aztz gondolom, hogy a migránsokat a fidesz hozza ránk.
Ezer milliárdokat küld külföldi országokba, amit számunkra ellenőrízetlenűl használhatnak fel.
Akár ebből a pénzből is jöhetnek a migránsok, és itt újabb pénzeket tud elcseszni védelemre meg reklámokra.
A félelemkeltés már nem működik, ezt igazolja az önkormányzati választás.
A nép nemzeti töke tele lett a rablássak és migránsozással, ezt már a fidesz hívőknek is sok volt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2020.01.05 19:24

a rizsabztos > ezt küldte orbán tárgyalni a multikkal
mi pénz ezt a figurát is etetni & itatni
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html