Németországból jött az újabb kritika hazánknak

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap a külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvénytervezettel kapcsolatban írt Magyarországról csütörtöki számában
Dzindzisz Sztefan, 2017. május 4. csütörtök, 13:53
Fotó: Pixabay

A Frankfurter Allgemeine Zeitung kommentátora, Stephan Löwenstein A példakép Oroszország című írásában kiemelte: jó egy hónapja szinte hetente tartanak tüntetéseket Budapesten, "figyelemre méltó módon mindig más csoportosulások felhívására". A demonstrációk témái között van a civil szervezetekkel szembeni kormányzati fellépés, a CEU ügye, vagy éppen Orbán Viktor kormányfő "állítólagos közeledése" Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz - írja az MTI.

A "Putyin-téma azért alkalmas az Orbánnal szembeni kritikára, mert össze lehet kötni különböző támadási pontokat" - tette hozzá a FAZ szerzője, kifejtve, hogy a bírálatok szerint a kormányfő a civil szervezetekkel és Soros Györggyel szemben megfogalmazott kritikájával "Putyin felé orientálódik", miközben a lakosságban egyre erősebb a "rossz érzés" Oroszországgal kapcsolatban. (Megkövült arcok és hüledezés Orbán beszéde után - külföldi visszhang.)

HOZZÁSZÓLÁSOK