Nemsokára a kormány elé kerül a külgazdasági stratégia

Várhatón márciusban kerül a kormány elé a 2011-2015 közötti időszakra vonatozó külgazdasági stratégia.
MTI-Eco, 2011. február 22. kedd, 16:50
Fotó:

Botos Balázs külgazdaságért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek kedden elmondta: az általa vezetett Külgazdasági Kerekasztal megvitatta a külgazdasági stratégia munkaanyagát, amelyet február végén adnak le a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vezetésének.

A menetrendről szólva hozzátette: a tárca félhetően a hónap végén dönt a stratégiáról, amely ezt követően kerül a kormány elé. A külgazdasági stratégia munkaanyaga alapvetően a kereskedelemfejlesztéssel és a befektetés-politika új irányaival foglalkozik - emelte ki az NGM helyettes államtitkára.

Hozzátette: a stratégiában hangsúlyos szerepet kap a kis- és középvállalatok exportorientációjának bővítése, a szomszédos országok szerepének növelése és a tőkebefektetések támogatása. Utóbbi kapcsán kiemelte: ezeket bizonyos feltételekhez szeretnék kötni. 

A helyettes államtitkár példaként említette, hogy a Magyarországra irányuló tőkebefektetés feltétel lenne a magyar beszállítói hálózat alkalmazása, a külkereskedelmi mérleghez való pozitív hozzájárulás, a munkahelyteremtés és lehetőség szerint a magas hozzáadott értéket jelentő tevékenységek Magyarországra hozatala. 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.02.22 18:05

Ha nincs fizetőképes vevő akkor nem kell a munkaerő sem, viszont az Eu felvevőpiaca korlátlan, viszont ár és minőség meg ügyesség kérdése az egész. A nagy hiba az, hogy a hazai keresletre akarunk kilábalni pedig ez csak exporttal lehetséges amihez jó gyenge forint és jó alacsony alapkamat is kell (300 körüli euro - a svájci frankos hiteleket meg már egy éve át kelett volna lökögetni eurora..)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html