Célegyenesben a Nemzeti Vízművek létrehozása

A kedden benyújtott törvényjavaslat alapján a jövőben megalakulhat a Nemzeti Vízművek Zrt., amely az állami tulajdonú víziközmű-szolgáltatók, illetve víziközmű-rendszerek felett gyakorolhatja az államot megillető tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket - közölte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hivatala.
Csernátony Csaba, 2020. november 11. szerda, 09:55
Fotó: Napi.hu

A törvényjavaslat elfogadása esetén a társaság a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter stratégiai kontrollja alatt működik majd és tulajdonosi joggyakorlója lehet - az állami tulajdonú víziközmű-rendszereken túl - többek között az öt állami tulajdonú regionális víziközmű-társaságnak: a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.-nek, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nek, az Északdunántúli Vízmű Zrt.-nek, az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.-nek, valamint a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.-nek.

A Nemzeti Vízművek Zrt. társasági szinten kezdeményező és koordináló szerepet tölt majd be a kutatás-fejlesztési és az innovatív műszaki-gazdasági projektekben, hozzájárulva ezzel az ellátásbiztonság növeléséhez és a közszolgáltatás zökkenőmentes ellátásához.

A kormány szándéka szerint az újonnan létrejövő társaság egységes alapokra helyezi a működési mechanizmusokat, hatékonyabbá teszi a költségvetési és európai uniós források felhasználását, a szinergiák kihasználásával végső soron elősegíti az állami tulajdonú víziközmű-szolgáltatók és víziközmű-rendszer gazdaságos működtetését a meglévő szakemberállomány bázisán.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csodacsampi, 2020.11.11 11:12

Amit eddig "nemzetivé" tettek az azonnal a lakosság átverését szolgálta ! Ám a NER-huszárok zsebeit degeszre tömködi,csak úgy nemzeti alapon !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bene Tleilax, 2020.11.11 10:48

Már csak f.m nem "nemzeti". Oszt' miértis?? Kiterjed a Kárpát-medencére? Burgenland Kassa, Pozsony, Szabadka, Arad, Munkács be/visszacsatolva? NEM! Csak az országos (Kipcsakistan), állami szervezetek. Akkor miért nem Országos, vagy Állami Vízközművek Zrt? Túl sok a nemzethyfi, túl kevés a hazafi. Működni kéne, nem melldöngetve lopni, rombolni, átnevezni Bár lehetne akár Nemzeti Vzközmű SportRt is. Ettől a helyzet nem fog javulni - talán kéne pár tüzértábornok, lővészezeders, szlovákiai lapkiadó-igazgató, ukrajnai olajbánya-tulajdonos a vezetőségbe, az se rontana.
(vajon megjelenik--e a komment?}
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html