Nemzeti adóstratégia készül

A vállalkozások adózással töltött idejének jelentős csökkentését célozza az a nemzeti adóstratégia, amelyen jelenleg dolgozik a gazdasági a tárca - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.
portfolio.hu, 2016. december 1. csütörtök, 13:37
Fotó: Napi.hu

Az adózással töltött órák száma Magyarországon nemzetközi összehasonlításban rendkívül magas. A gazdasági növekedésében és a versenyképesség javításában az adórendszernek kiemelkedő szerepe van, ezért dolgoztuk ki a nemzeti adóstratégiát - jegyezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Deloitte növekedési konferenciáján.

Nagyon időszerű például a jelentős bevételt nem generáló adónemek eltörlése és a hasonló alapot terhelő adók összevonása - idézi a minisztert a Portfolio.hu.

Minden bevallást megvizsgálunk, leegyszerűsítünk, és ahol csak lehet a bevalláskészítés terhét is átvállalja az adóhivatal - fejtette ki Varga Mihály.

Jövőre például a magánszemélyek szja-bevallását az adóhatóság készítheti, 2018-tól pedig a NAV - a rendelkezésére álló adatok alapján - jövedéki adóbevallás-tervezetet küld az érintetteknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK