BUX
36884

Nemzetközi légügyi konferencia lesz Budapesten

A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) felkérte a HungaroControlt arra, hogy idén ősszel Budapesten szervezzen meg egy széles körű, nemzetközi légügyi szakmai konferenciát - közölte a magyar légiforgalmi szolgálat kedden az MTI-vel.

MTI, 2015. március 18. szerda, 07:39

Az ENSZ légügyi szerve erre múlt héten, a Madridban zajló ATM World Congress légiközlekedési szakkiállításon kérte fel a magyar céget. A madridi kiállításon emellett a HungaroControl stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az ISAVIA izlandi szolgáltatóval való együttműködésről, kutatási-fejlesztési tevékenységeinek összehangolásáról, illetve egyeztetett a szorosabb együttműködés lehetőségéről többek között az olasz, a finn a grúz, a skandináv és a szlovák szolgáltatóval is.

Kitértek arra is, hogy az elmúlt egy évben megvalósított sikeres projektek megnövelték a magyar léginavigációs szolgáltató hírét a nemzetközi piacon, sokkal többen keresték partnerségét Madridban. Emellett a legnagyobb figyelmet a Koszovó fölötti magaslégtér 2014 áprilisi megnyitása, valamint a távirányítású torony projekt megvalósításának március eleji indulása generálta.