Nevet vált a híres fővárosi iskola

Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) néven működik tovább 2016. január 1-jétől a korábbi Budapesti Gazdasági Főiskola. Ezzel az ország legnagyobb, mintegy 16 000 hallgatót képző alkalmazott tudományok egyeteme jött létre.
Napi.hu, 2016. január 11. hétfő, 12:04

A BGE külkereskedelmi, pénzügyi-számviteli, valamint idegenforgalmi és vendéglátóipari területen összesen 11 alap-, egy osztatlan és nyolc mesterképzési szakon képez hallgatókat. Emellett 5 alapképzési szakon duális képzést folytat, idegen nyelvű képzésen pedig négy alap- és három mesterszakon tanulhatnak hallgatói. A BGE továbbá tudományos diákkört és szakkollégiumot is működtet.

Az alkalmazott tudományok egyetemi címet az az intézmény kaphatja meg, amely legalább négy alapképzési szakon és két mesterszakon jogosult képzésre, valamint az oktatóinak, kutatóinak legalább 45 százaléka rendelkezik tudományos fokozattal. A feltételek közé tartozik az is, hogy képzéseit képes idegen nyelven folytatni az általa indított szakok egy részén, legalább két szakon duális képzést folytat, valamint tudományos diákkört működtet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

andrej, 2016.01.11 17:32

És nem is csak a BGF, a BKF már tavaly óta Metropolitan, januártól pedig szintén egyetem: http://bit.ly/METROPOLITAN
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html