Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Folytatódik a vita a Magyar Nemzet és a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozó Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) között arról, hogy volt-e anyagi haszna a letelepedési kötvényeknek - derül ki a napilap hétfői cikkéből. Ezzel a kötvénnyel gazdag bevándorlók európai letelepedését segíti a magyar kormány, ugyanis a kötvényvásárlásért cserébe letelepedési engedélyt kap a vásárló.

A napilap számításai szerint tavaly év végéig egymilliárd forintot bukott, az ÁKK szerint ugyanennyi profitot nyert az állam a kötvényprogramon. A Magyar Nemezt cikke levezeti, hogy az ezekhez a papírokhoz hasonló ötéves kötvények hozama hogyan alakult 2013, azaz a program indulása óta, amiből kiderül 2014-ig nyert a dolgon a költségvetés, ám azt követően bukott.

A lap emlékeztet arra is, hogy az ÁKK szerint tavaly év végéig 397 milliárd forint értékben bocsátottak ki letelepedési kötvény. Ezért ha elfogadjuk az egymilliárdos profitot, amiről a hivatal beszél, akkor a nyereségráta 2016 végéig mindösszesen icike-picike 0,0025 százalék