Nézőpont: a magyarok soha nem voltak ilyen elégedettek Orbán Viktorral, mint most

A megkérdezettek 59 százaléka mondta azt novemberben, hogy "inkább elégedett" Orbán Viktor munkájával - írja a Nézőpont Intézet, amely azt is közölte, hogy korábban nem látott még ilyen magas értéket.
Domokos Erika, 2020. november 30. hétfő, 10:34
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

2020 végén a választókorú magyarok 59 százaléka jelezte, hogy elégedett Orbán Viktor munkájával - írja a Fidesz-közeli, kormánynak is dolgozó Nézőpont Intézet közvélemény-kutató közleményében.

A kutatócég az elmúlt évtizedben nem mért még hasonló elégedettségi adatot. 2013 év végén is sokan, a magyarok mintegy fele (49 százalék) volt elégedett a kormányfő munkájával. Ezek után a Nézőpont szerint nem volt meglepő a következő évben a kétharmados Fidesz-KDNP-győzelem.

2014 november végén csak 39 százalékos volt a kormányfő munkájával való elégedettség. A mélypontot új csúcs követte, a migránsozós retorika 53 százalékra nyomta a Nézőpont által mért elégedettségi mutatót 2015 év végére. Egy évvel később 40 százalékot mértek, majd 2017 végén 50 százalékot, aminek a Nézőpont szerint kulcsszerepe volt a 2018-as harmadik kétharmados választási győzelemben.

2018 óta tovább emelkedett a kormányfő munkájával való elégedettség, írja a kutatócég. 2019 végén a felnőtt magyarok 52, most novemberben pedig már 59 százaléka nyilatkozott pozitívan Orbán Viktor teljesítményéről.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2020. november 24. és 25. között 1000 fő telefonos megkérdezésével készült. 1000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba 3,16 százalék - írta a kutatócég.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.12.02 11:39

November 30-ai nagy népszerűség után 2 nappal kordon mögé bújt a népszerű qrmány.
Ez igen! :DDD
https://telex.hu/video/2020/12/02/szajer-jozsef-szexbotrany-eresz-kormanyules
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

OV, 2020.12.01 13:01

Kedves mpapa!
Önnek sok mindenben igaza van, de sajnos tudomásul kell venni, hogy a magyar "árja" néplélek még nem tart ott, hogy számba vegye a jelenlegi rezsim árnyoldalait.
Mint tudja itt a napi.hu-n is olvasható volt azon társadalomtudományi kutatás eredménye, mely jól bizonyította azt, hogy a Fidesz TÖRZS szavazó bázisa MÉG MINDIG A KÉSŐ KÁDÁRI PUHA DIKTATÚRA beidegződései és szocializációja alapján él-és gondolkodik.
A Fidesz szavazói bázisa - épp a késő kádári gulyás kommunizmus elfogadott volta okaként - egyáltalán nem bánja, sőt: IGÉNYLI, ÓHAJTJA a diktatúra, sajátságos puha elnyomó voltát (ez lenne az il-liberalizmus), melynek kiinduló alapja a kommunizmusban megörökölt kulturális szocializációs panelek.
Nézzük ezek közül néhányat:
1. A nyugat haldoklik, és a szakadék szélén áll: ugyanezt mondta Kádár is...és azért legyünk elnézőek az idős, kádári érában szocializáltakkal: számukra a rendszerváltás-és a demokrácia(mint olyan) nem hozott felemelkedést...így a DEMOKRATIKUS JOGRENDBŐL eredő szocializációs faktorok nem alakulhattak ki náluk, kvázi egy Fideszt szavazónak édes mindegy: hogy diktatúra van, vagy demokrácia: sőt INKÁBB ÉRZI MAGÁT BIZTONSÁGBAN EGY IRÁNYÍTOTT DIKTATÚRÁBAN.
Az emberi psziché így épül fel...
2. Az erős vezető nimbusza: kvázi a "jó cáratyuska" tézise: minél tökösebbnek gondolunk egy vezetőt, annál inkább elfogadottabb...így a vezető túlkapásai (álá III. Richárdi psziché) nem is olyan lényegesek: egy Fidesz szavazó számára fontosabb: hogy egy "multi nagyhatalomnak" előveszi álló farkát Orbán...és egy Fidesz szavazó már ejakulált is a gyönyörtől :)))
3. Demokrácia nélküliség: hazánk nem sajátította el az ALULRÓL SZERVEZŐDŐ ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉS alap szocializációját: így a vezérelvűség mindennél fontosabb
4. A kádári kiskapu rendszer: egy Fidesz szavazó számára Orbán NYILVÁNVALÓ RABLÁSA és LOPÁSA TÖKÖS ÁRJA KERESZTÉNY cselekedet: sőt egy Fidesz szavazó még ejakulál is attól, ha Orbán tőle lop: hisz ez neki jár!!!
Cserébe-ahogy a Kádári érában - ő is kihasználja a kiskapukat...és lop...ugyanakkor "lefelé"a szegényebb rétegek felé: azonnal rendőrt kiállt!
4. Kutatások igazolják, hogy a sajátságos magyar történelmi SZOCIALIZÁCIÓ alapján a magyar társadalom az egyik legalacsonyabb társadalmi empátiával rendelkező nép (ha az én tehenem megdöglik, a szomszédé is mentalitás)...így a társadalmi SZOLIDARITÁS (mint építő elem) nem alakult ki: így inkább az egyes társadalmi rétegek egymást gyűlölök...minthogy apolitikusoktól követelnének meg EMBERI MINIMUMOKAT (lásd simán megválasztanak egy elítélt politikust ismét, ugyanakkor egy szegény hajléktalanba meg belerúg)

Sajnos amíg egy a késő kádári szavazó bázis él: addig VAN TÁRSADALMI BÁZISA Orbánnak...amit Orbán tisztán tud is...
Sokszor leírtam már: NEM az Unió, NEM az USA, NEM Soros György, nem a multik fogják Orbán hatalmát megdönteni: HANEM A KÖNYÖRTELENÜL MÚLÓ IDŐ: lásd Rákosi halála után konszolidálódott "puhává" a kommunista diktatúra...sajnos meg kell várni, amíg a mai 15-16 évesek SZAVAZÓ korba lépnek: ők már hál isten nem vevők a késő kádári eposzokra, és a sérelempolitizálásra: lásd egy mai facebook generációs tizenévesnek Trianon csupán egy kényszerből bemagolandó történelmi tétel(se több, se kevesebb)...bezzeg egy Fidesz szavazónak: barikád "csabaccságharcs"
Ugyanakkor látni kell: hogy az új generációk ennek az elmebeteg, befelé forduló, mi vagyunk Európa motorja hablatynak már csak röhej tárgya...nézzék meg a gyerekek Tiktokra-feltett videóit-mennyire mások, mint Kövér László hablatyai(hál istennek)
És övék a jövő: a Fidesz szavazók meg majd csak eltávoznak az örök "csabaccságharcs
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kanri_2, 2020.12.01 10:43

@Fricibacsi3: hogy vagy piás? Látom döntöd a metil-alkoholt rendesen mert megint nem fagytál meg az éjjel:):) Igyekezz, mert ha nincs felszopás nem lesz krumpli, amit elcserélhetsz piára:):)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi3, 2020.12.01 10:25

@kanri_2:
Megint kidugtad a fejed a pöcegödörből?
Próbálj meg valami értelmeset böffenteni
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kanri_2, 2020.12.01 09:24

Stricibácsi!!! Ébresztő!!! Gyorsan mára is egy szép felszopást a puhos vajdádnak!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html