NGM: a leminősítés a nemzetközi tőke érdekeit sértő lépések eredménye

Sajnálatos, de nem meglepő a Fitch döntése a nemzetgazdasági tárca szerint, amely úgy véli, a rövid távú leminősítések hosszú távon felminősítésekké válnak majd.
NAPI, 2010. december 23. csütörtök, 15:48
Fotó:

A Nemzetgazdasági Minisztérium sajnálatát fejezi ki, de nem tartja meglepőnek a Fitch Ratings mai döntését, miszerint egy fokozattal visszaminősíti Magyarországot - olvasható a tárca csütörtöki közleményében.

A minisztérium szerint a leminősítő döntés fontos körülményeket hagyott figyelmen kívül, így például azt, hogy jövőre - Svédország mellett - Magyarország lesz az egyetlen olyan uniós tagállam, amely csökkenteni tudja az államadósságát. Valójában a nemzetközi tőke érdekeit és szempontjait rövid távon sértő intézkedések miatt került sor a leminősítésre - fogalmaz a dokumentum.

A költségvetést stabilizáló, a gazdasági növekedést elősegítő intézkedésekről azonban be fog bizonyosodni, hogy azok hosszú távon mindenki számára kedvezőek lesznek. A Nemzeti Ügyek Kormánya a nyugdíjmentő törvényekkel a nyugat-európai országokban alkalmazott nyugdíjrendszerre tér át. A siker a kormányt és annak gazdaságpolitikáját fogja igazolni, és a rövid távú leminősítések hosszú távon felminősítésekké válnak majd - prognosztizálja az NGM.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

horvathjo, 2010.12.24 15:02

Az ilyen felfogás egybemossa a kirohanó Zrínyit, az egri védőket, az igazságot akaró embereket a szektás, stb fogalmakkal. A szektások tudatlan félrevezetett emberek voltak, az általam felsoroltak a Te 200 pénztártagoddal egyetemben pedig felvilágosult, önkéntes döntésen alapuló, de a kényszernek nem engedő emberek értelmen alapuló csoportja
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html