NGM: készül az új kincstári koncepció

A cél az önkormányzatok finanszírozásának biztonságosabbá tétele - reagált az NGM a Napi.hu információjára, amely szerint januártól kötelező lesz az önkormányzatoknak a Magyar Államkincstárnál vezetni számláikat.
Napi.hu, 2015. november 2. hétfő, 20:06
Fotó: Napi.hu

A tavasszal kirobbant brókerbotrányok indokolttá tették, hogy a kormány lépjen az önkormányzatok biztonságos finanszírozásának megoldása érdekében. Világossá vált, hogy egy magántulajdonban lévő pénzügyi szolgáltató bajba kerülése nehéz helyzetbe hozza az ott számlát vezető helyhatóságokat is: a számlák zárolása esetén az önkormányzatok nem tudták kifizetni a munkabéreket, szociális támogatásokat, súlyos zavarokat okozva az adott településen. A Magyar Államkincstár szolgáltatásainak megújítására és kibővítésére többek között éppen azért van szükség, hogy az önkormányzatok számára biztonságosabb és kiszámíthatóbb pénzügyi szolgáltatásokat tudjon a kormány biztosítani.

A Magyar Államkincstár megújításáról szóló javaslat hamarosan az Államreform Bizottság elé kerül - írta a Napi.hu értesülésére reagálva közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2015.11.02 21:37

Már senki se ismételheti meg a lázár féle devizatőzsdézést?!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csoda-szar-vas, 2015.11.02 20:12

hahaha. mondják a kvesztoros rablók. A penge hűvöse az önkormányzatok nyakán. Már azt is betalicskázzák felcsútra, ami nem odavaló. Nesztek fajankók.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html