NGM: Nem kell újabb IMF-hitel

A Nemzetgazdasági Minisztérium tegnapi közlésében szereplő, az IMF-fel ősszel várható tárgyalások kizárólag az IMF Alapokmánya szerinti szokásos, minden országgal megtörténő gazdaságpolitikai konzultáció keretében történnek majd.
NAPI, 2010. augusztus 25. szerda, 11:21
Fotó:

A Magyar Állam a rendelkezésére álló IMF-EU-Világbank hitelkeretből 2009 júliusa óta nem kezdeményezett lehívást, a piaci alapú finanszírozás megoldott, és az ország a következő időszakban is a piaci források igénybevételével számol - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.


Mindezek alapján eddig sem volt, és a jövőben sincs szükség új hitelmegállapodásra, tehát az őszre tervezett tárgyalásoknak nem célja egy újabb kölcsönmegállapodás megkötése. A Magyar Kormány továbbra is következetesen tartja magát a 2010. évre tervezett 3,8 százalékos GDP arányos költségvetési hiánycélhoz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.08.25 13:09

Bemész a bankba és közlöd, hogy szeretnél velük megegyezni, de leszögezed, hogy hitelt nem kérsz, számlát nem akarsz nyitni ls semmilyen szolgáltatásukra nem is tartasz igényt.... Most ilyen hülyeségekkel minek szivatják a befektetőket, már most az ukrán állampapírokat javasolják (Bloomberg cikk) a magyar helyett, mert tök komolytalan és kiszámithatatlan az egész szitu...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html