A közleményben rámutatnak: a Coface a vizsgált országok közül egyedüliként Magyarország minősítésén javított. A magyar gazdaságban 2013-ban megindult az elmozdulás egy egészségesebb és kiegyensúlyozottabb növekedési szerkezet irányába, az azóta rendelkezésre álló adatok igazolják, hogy ez a pozitív trend tartóssá vált. Így Magyarország jó úton jár, hiszen a gazdasági növekedés szerkezete stabil és hosszú távon is fenntartható lett.

A magyar reformok működnek, az államadósság folyamatosan csökken, a költségvetési hiány tartósan 3 százalék alatt van és mérsékelt az inflációs környezet - áll a tárca közleményében.

A gazdasági minisztérium emlékeztet arra: a magyar gazdaság eredményeit számos nemzetközi pénzügyi intézmény, elemzőház és hitelminősítő ismerte el az elmúlt időszakban. A három nagy nemzetközi hitelminősítő tavasztól kezdi el értékelni a magyar szuverén államadósságot, először március 4-én a Moody's Investors Service változtathatja meg a jelenleg érvényben lévő, felminősítésre utaló pozitív kilátású besorolását - olvasható az NGM közleményében.