Nincs, aki dolgozzon a boltokban, de a menekültektől retteg a szakszervezet

Óriási felfordulást okozna a mintegy félmillió munkavállalót foglalkoztató kiskereskedelemben, ha migránsok érkeznének az országba - mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete elnöke a Magyar Időknek hétfőn.
Dzindzisz Sztefan, 2018. március 26. hétfő, 07:44
Fotó: Shutterstock

Bubenkó Cszerint  "tragikus következményekkel járhat, ha a napjainkban is jelen lévő, és kedvezőbb bérezésük révén már most feszültséget okozó külföldi (ukrán, román, cseh) vendégmunkások mellett a migránsok is megjelennének a munkaerőpiacon, akik rövid időn belül képzetlenségük és nagy számuk miatt még kedvezőbb körülményekkel lennének alkalmazhatók több feladatkörben".

A tavaly országos sztrájkot szervező szakszervezet elnöke úgy véli, az ellenzék által hasznos és olcsó munkaerőnek tartott bevándorlók miatt az eddiginél is több magyar szakember szorulhatna ki az egyébként is munkaerő-hiányos kiskereskedelemből, ahol a cégek egyik legégetőbb problémája továbbra is az üres álláshelyek feltöltése.

A Magyar Időknek Bubenkó Csaba azt mondta, akár a 2016-ban megkötött hatéves bérmegállapodás is veszélybe kerülhet. ("Lecserélünk titeket ukránokra, mert ők olcsóbbak!" - Feszültség egy multicégnél.)

Kép forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix5, 2018.03.26 08:39

https://www.bild.de/regional/berlin/antisemitismus/an-berliner-grundschule-55199462.bild.html
"Ein Vater sagt, dass seine Tochter von muslimischen Schülern angepöbelt worden sei, ?weil sie nicht an Allah glaubt?. Die schmächtige Tochter sei von einem Mitschüler gefragt worden, ob sie Jüdin sei, berichtet der Vater."

Közel a segítség, már növekednek a dolgos muzik!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html