Nincs gázáregyezség

A kormány határidőig nem állapodott meg a gázszolgáltatókkal, a francia GDF Suez arról is tárgyalna, ha a kormány éppenséggel hazai érdekeltségeikre pályázna - írja keddi számában a Népszabadság.
MTI-Eco, 2010. október 5. kedd, 08:28
Fotó:

A kormánynak egyik beígért határidőre sem sikerült megállapodnia a szolgáltatókkal a gázárrendszerről. Legalábbis a jelek erre utalnak: a lap információi szerint zajlottak tárgyalások a legutóbbi napokban is, a felek dolguk végezetlenül álltak fel az asztaltól.

A cikk, elemzőkre hivatkozva azt írja, mivel a forint az utóbbi napokban jelentősen erősödött, piaci alapon sem lenne szükség különösebb gázáremelésre.

A kormány nincs lépéskényszerben, s habár a szolgáltatók készek együttműködni, alapvetően ők sem mozdultak el eredeti álláspontjukról, miszerint nem engednek az eddiginek megfelelő, szerintük tisztes nyereségükből. Igaz, a gázszolgáltatók szerint van olyan változat az eléjük tett kormányelképzelések között, amely részükről is megalapozhatja a megegyezést.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nagyt55, 2010.10.05 14:16

Csak támogatni lehet azt az elképzelést, hogy a magyar kormány vegye vissza a szolgáltató cégeket, államosítson! Párizsban szinte biztos, hogy nem nyernek ekkora nyereséget! De ez érthető! Azzért jöttek ide, hogy gyarmatosítsanak!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2010.10.05 10:01

Érdemes volna utánajárni, hogy a tisztes nyereség mértéke azonos e mondjuk Párizsban és Budapesten vagy sem... ha igen akkor akár korrektnek is lehet a dolgot nevezni...ha nem akkor a napóleoni időkre emlékeztető gyarmatosítás esete forog fenn...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html