Nizzai merénylet - összeült a magyar terrorellenes bizottság

Magyarországon nem emelkedett a biztonsági készültségi szint a nizzai támadás miatt, ugyanakkor megerősítik a magyarországi francia érdekeltségek őrzését - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója az M1-en.
MTI, 2016. július 15. péntek, 19:34
Fotó: Napi.hu

A nizzai merénylet után összeült a terrorellenes koordinációs bizottság, amely értékelte az információkat, és úgy döntött, nem szükséges emelni a márciusban elrendelt közepes szintű terrorfokozatot. Nincs olyan konkrét információ, amely Magyarország fenyegetettségi szintjét emelné - közölte Bakondi György.

Ugyanakkor döntés született arról, hogy a magyarországi francia érdekeltségek őrzését, biztosítását megerősíti a rendőrség, valamint a hazai tömegrendezvények védelmét fokozzák.

A Belügyminisztérium pénteken azt közölte az MTI-vel, tekintettel az újabb franciaországi terrorcselekmény elkövetési körülményeire, "ezeknek a rendezvényeknek a biztosítását kiterjesztett formában, azaz nem csak azok közvetlen helyszínén, a megnövelt rendőri létszám mellett technikai, műszaki eszközökkel, fokozott tűzszerész ügyelet biztosításával fogja végrehajtani a rendőrség". A tömegrendezvények megközelítési útvonalán a rendőrség fokozottan járőrözik, egyes járművek mozgását pedig korlátozhatja.

A Terrorelhárítási Központ folyamatosan kapcsolatban áll a francia társszolgálatokkal, a kialakult helyzet elemzése, értékelése érdekében a terrorellenes koordinációs bizottság teljes ülést tart. A bevezetett intézkedések Magyarország, állampolgáraink és a hazánkban tartózkodók biztonságát szolgálják - zárul a tárca tájékoztatója.

HOZZÁSZÓLÁSOK