Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A poszt szerint a főpolgármester nem támogatja, hogy a zöldterület rovására parkoló épüljön. Pokorni Zoltán saját elmondása szerint dolgozik a megoldáson.

Abban nem volt vita közöttük, hogy javítani kell a közösségi közlekedést a Normafára. Közösen támogatják ezért a fogaskerekű útvonalának meghosszabbítását a Széll Kálmán tértől a Normafáig.

A fakivágásról a 24.hu írt először. Többségében magas kőrisfák, összesen 220 fa és 250 négyzetméternyi cserje kivágását engedélyezte a Pest Megyei Kormányhivatal Természetvédelmi Főosztálya a XII. kerületi Önkormányzatnak, hogy a Natura 2000-es területen parkolót alakítsanak ki. A kivágott fákat nem kell pótolni - írták pár napja.


A projekt érdekében már tavaly beindult a fakivágás, akkor az Eötvös utcában kapcsolták be a láncfűrészeket. A XII. kerület Önkormányzat a portál kérdésére közölte: "A Normafa rehabilitációjának fontos része, hogy megszüntessék, hogy hétvégenként a Normafára látogatók az autóikkal gyakran járdán, természetvédelmi területen parkolnak szabálytalanul.  A cél, hogy a látogatók kisebb része parkoljon a hegyen, ezért a Normafa Síháznál, a védett erdőterületen lévő parkolót és a buszfordulót megszüntetjük, és visszaadjuk ezt a területet a turistáknak és a természetnek."

Később a XII. kerületi önkormányzat azt írta, hogy bár vágnak ki fákat, cserébe a Hotel Olimpia helyére építenek parkot.