Norvég Alap: a Kehi elkészült a jelentéssel

Várhatóan szerdán kerül a kormány elé a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentése a norvég civil támogatások ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet.
Napi.hu, 2014. október 21. kedd, 09:31

A lap szerint a Miniszterelnökséget vezető Lázár János az elmúlt napokban kapta kézhez a 40 oldalas dokumentumot, amelyet akár még ezen a héten nyilvánosságra hozhatnak.

A Miniszterelnökség májusban kérte fel a Kehit a Norvég Alap felhasználásának teljes körű vizsgálatára. Az átfogó vizsgálat célja az, hogy tisztázzák, megáll-e az a magyar kormányzati gyanú, miszerint a Norvég Alap hazai felhasználásakor áttételesen politikai szervezeteket, vagy hozzájuk szorosan kötődő civil szervezeteket támogattak.

Augusztus végén Vidar Helgesen, Norvégia Európa-ügyi minisztere éles kirohanást intézett hazánk ellen, mivel szerinte Magyarország megsérti a norvég alapokról szóló megállapodást. A kormány visszautasította, hogy "Magyarország alapvető demokratikus értékek iránti elkötelezettségét bárki kétségbe vonja".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Hajnalka_vagyok, 2014.10.21 09:37

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html