Novák Katalin: pályázat indul Pest megyei bölcsődei bővítésekre

Mintegy kétmilliárd forint keretösszegű pályázatot ír ki a kormány Pest megyei bölcsődei férőhelyek létrehozására - közölte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Facebook-oldalán.
Szabó Dániel, 2021. január 15. péntek, 10:33
Fotó: Facebook/Magyarország Kormánya

Azon szülők helyzetén akarnak javítani, akik vissza akarnak menni dolgozni, ezért bölcsődébe kell, hogy adják gyermekeikat - ezzel a felütéssel jelentette be Novák Katalin, hogy a Pest megyei települések számára indítanak pályázatot.

A pályázattal élhetnek az önkormányzati vagy egyházi fenntartók, a leadási határidő január 27-től február 26-ig tart. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimális összege 20 millió, maximális összege 600 millió forint - írja az MTI.

A támogatással Pest megyében több száz bölcsődei férőhely jöhet létre, amely segíthet a dolgozó szülőknek. A miniszter arról is beszélt, hogy a kormány az elmúlt években 170 milliárd forinttal támogatta a bölcsődei férőhelyek bővítését, aminek eredményeként jelenleg másfélszer annyi hely van, mint 2010-ben.

A kormány a kisgyermekes családok helyzetének javítását szolgáló férőhelybővítés mellett folyamatosan növeli a bölcsődei dolgozók elismerését, és a bölcsődei finanszírozást is évről évre emeli - mondta Novák Katalin.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

DrNemoda, 2021.01.15 10:49

Teljesen nyilvánvaló, hogy Pest megyének van erre a legnagyobb szüksége. Budapesten annyi férőhely van, és annyira túl vannak már finanszírozva, hogy arra szót sem érdemes vesztegetni. Novákéknál .....Majd mennek is vissza budapesti munkahelyekre a megyei doglozó nők, egyenesen novák hívó szavára ! Persze, ha a főváros befizeti a plusz hatmilliárdot z agglomeráció közlekedésére .....naná .....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2021.01.15 10:42

Nekünk a fidesz-fkgp qrmány szüntette meg az egyik iskolát és óvodát. Orbánnal az élen.
Most meg csinájjatok sok gyereket, építünk bölcsit, ovit, de az a baj, hogy sok a nyugger.
Orbán mennyi nyuggert hagy majd a jövőnek? Amihez nem épít idősotthont. Akkor meg majd az lesz kevés, de nem a bölcsit fogják átalakítani.
----------
Mit csinál most Orbán és a fidesz?
25 éves korig nem akar adót fizettetni.
Sok gyerekre qrva sok pénzt költ, amihez szintén adómentesség jár.
És ez a sok adómentes gyerek ottmarad a jövő nyakán nyuggerként.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html