Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elkészítették a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a Magyar Kereskedelmi és Ipari Kamara (MKIK), valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) korábbi versenyképességi javaslatait figyelembe véve azt a munkaanyagot, amely alapján konkrét intézkedésekre tehetnek javaslatot Magyarország helyzetének javításáért.

Varga Mihály kifejtette: az ülésen megtárgyalt dokumentum a részletes makrogazdasági elemzés mellett nyolc területen foglalta össze azokat a javaslatokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy alapvető változások történjenek Magyarország versenyképességét illetően. Mint mondta: az adózás, a közszféra, a közigazgatás, az egészségügy, az oktatás, az infrastruktúra, ezen belül a közlekedés, illetve az energiaágazat, a vállalati innováció és a foglalkoztatás működését vizsgálva átfogó stratégia előkészítésére tettek javaslatot a tanács tagjai.

A magyar gazdaság 2013 óta tartósan növekszik, ma már 4 és 5 százalék közötti ütemben bővül - mondta.

"Ma már a magas ütemű növekedés fenntartása a legfontosabb feladat, ehhez pedig arra van szükség, hogy Magyarország versenyképességi helyzetén javítsunk" Ehhez az kell, hogy a kormány a megalapozott stratégia és cselekvési terv elfogadását követően meghozza a szükséges intézkedéseket.

Varga Mihály szólt arról is, hogy tanács ülésén a tagok véleményét és észrevételeit hallgatták meg az előkészített dokumentumról, amelyeket figyelembe vesznek.

A kép forrása: Shutterstock.