Pénteken délelőtt a Nemzeti Választási Iroda több párt személyesen megjelent szakértőinek a kérdéseire választ adott a választási informatikával kapcsolatban. A Nemzeti Választási Rendszer, amely a választás lebonyolítását támogató informatikai rendszer, feladatát folyamatosan, így a választás napján is zavartalanul látta el - áll az NVI közleményében, amit a Portfolio közölt.

A valasztas.hu esetében történt honlapcserével kapcsolatban az NVI jelezte, hogy független szakértők bevonásával vizsgálatot folytat, melynek eredményéről a pártokat és a nyilvánosságot is tájékoztatni fogja - írta az NVI.

Pálffy Ilona NVI-elnök egy interjúban cáfolta, hogy összeomlott a választási szoftver, csak a honlap adta meg magát. A választási szoftverrel szerinte nem volt baj, csak a túlterheltség miatt nem működött a valasztas.hu weboldal. Ezért határozott úgy az NVI a választás napján reggel 9-kor, hogy visszaállítja a régi weboldalt.

Az új weboldal 15-20 millió forintba került, amit végül nem lehetett használni, de napokon belül újra láthatjuk. Jelenleg még a régi weboldal üzemel.

A kép forrása: valasztas.hu.