Iskolás gyereke van? Akkor ez a hír érdekelni fogja!

Idén akár újabb tíz százalékkal drágulhatnak a gyermektáborok - adta hírül a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál.
Domokos László, 2020. február 18. kedd, 09:49
Fotó: Shutterstock

Egyre több szülő választ korán nyári tábort a gyermekének, hogy egyrészt a jó ár-érték arányú üdülések gyorsan betelő turnusai közül választhasson, másrészt az év első hónapjaiban még előfoglalási kedvezmények is érvényesíthetők.

Ahogy a családok anyagi helyzete erősödik, egyre inkább a vakációs lehetőségek színvonala befolyásolja a táborválasztást, azaz leginkább a minőségi programokat keresik a szülők. Ezzel párhuzamosan a táborok drágulása nem állt meg, de idén lassul az elmúlt évekhez képest.

A jelenlegi adataink alapján azt lehet elmondani, hogy az idei díjak 5-10 százalék közötti összegben nőnek, de ez a növekmény előfoglalási kedvezményekkel sok esetben meg is spórolható - mondta Tóth Béla, a Táborfigyelő portál vezetője.

A tematikus foglalkozások közül a tavaly is igen népszerű sporttáborok előretörése várható 2020-ban - többek közt mert nyáron a labdarúgó Európa-bajnokság és nyári olimpia is lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK