Újraindult az élet: örülhetnek a turisztikában

Nagyon várták már a korlátozások végét és a hosszú hétvégét itthon, ami egyértelműen megmutatkozik a turisztika lassú felpörgésében is. A többség idén itthon tervezi a nyaralást.
Rácz Gergő, 2020. június 1. hétfő, 14:43
Fotó: Pixabay

A korlátozások enyhítése óta napról napra emelkedik a foglalások száma - mondta Könnyid László a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese az M1-en.

Jellemzően pénteken nyitott ki a szálláshelyek döntő többsége, szinte valamennyi vendéglátóegység és a fürdők is várják már a vendégeket országosan. Kedvezőek a tapasztalatok, mind a vendégek, mind a szolgáltatók fegyelmezetten betartják az előírásokat - idézi az elmondottakat az Infostart.

A mérések azt mutatják, hogy a belföldi vendégek egyre inkább az országhatáron belül tervezik nyári pihenésüket, jelenleg kétharmados ez az arány.

Az első nagy hullám a pünkösdi hétvégén volt, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban azt látni, hogy naponta 2000-2500 új foglalás érkezik, többségében júliusra és augusztusra.

A Balaton mellett valamennyi élővízhez és turisztikailag meghatározó térségbe, valamint a szálláshelyek teljes spektrumában érkeznek a foglalások.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Kiss.tamas@kissti.hu, 2020.06.01 23:05

@europeer: hol volt 28 fok?
Melyik **** ban volt?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.06.01 20:12

Ma Velencén voltunk, totál teltház volt, nem kell agyonsajnálni a vendéglősöket, fagyisokat, szállásadókat. Nagyon nem.
Ja, és 28 fok volt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html