Nyári szünet: Kásler a saját minisztériumát cáfolta meg

A tanév rendjének változása „erős diszkusszió” tárgya, még nincs döntés a témában - jelentette ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Inforádióban kedd este.
Domokos László, 2018. június 13. szerda, 09:12
Fotó: Pixabay

A tárcavezető nyilatkozatával megerősítette a Népszava keddi számában közölt hírt, amely szerint napirenden van a tanév meghosszabbítása - írta a napilap.

Ezzel Kásler saját tárcáját cáfolta. Az Emmi ugyanis kedden, a lap cikkére reagálva közleményt adott ki arról, hogy a tárca nem tervez változtatást a tanév hosszában.

A Népszava szerint jövőre akár két héttel is tovább kell majd várniuk az általános iskolásoknak a nyári szünidőre, a kormány ugyanis megvalósítaná azt a régóta dédelgetett tervét, hogy tábori vagy "táborszerű" foglalkozásokkal hosszabbítsa meg a tanévet. Állítólag erről már kormánydöntés is született, a bejelentéssel azonban várni akarnak az idei tanév lezárásáig.

A 2018/2019-es tanév rendje várhatóan a napokban megjelenik a Magyar Közlönyben. Ennek megfelelően a kormányzati támogatással működő nyári táboroztatási programok nem lehetnek kötelezőek, az ingyenes részvétel egy lehetőség a gyermekeknek és a családjuknak - írta kedd délután az Emmi.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK