Nyáron jön az új zöldenergia-támogatási rendszer

Június végére elkészül a megújuló energiák hasznosításának új támogatási rendszere, és egyszerűbb lesz az ilyen berendezések telepítésének az engedélyezése - mondta Olajos Péter, helyettes államtitkár a Renexpo megnyitóján.
MTI-Eco, 2011. május 5. csütörtök, 17:19
Fotó:

A kormány megtette egy év alatt azt, amit a zöld gazdaságért vállalt, a következő lépést az önkormányzatoknak kell megtenniük azzal, hogy elkészítik a zöld cselekvési terveiket - mondta Olajos Péter, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára a megújuló energia hasznosítását bemutató Renexpo kiállítás megnyitóján, csütörtökön Budapesten.

A helyettes államtitkár beszámolt arról, hogy június végére elkészül a megújuló energiák hasznosításának új támogatási rendszere, és egyszerűbb lesz az ilyen berendezések telepítésének az engedélyezése. Ugyanakkor csak arra kiképzett, és engedéllyel rendelkező szakember végezheti a telepítést - húzta alá.

A szombat estig nyitva tartó Renexpo és két kísérő konferenciája része a magyar EU-elnökség hivatalos programjának.

A bemutató három területre oszlik: a napenergia, a földhő és a biomassza hasznosítása.

A 135 kiállító 11 országból érkezett, az európai cégek mellett kenyai és kínai kiállítók is jelen vannak a bemutatón.

A kiállítók között több olyan magyar cég is jelen van, amelyek saját fejlesztésű eszközeiket mutatják be. Az Aduana Kft. a napkollektort az ablakkal ötvözte, így a besütő nap rádolgozik a melegvíz-rendszerre. A Dolina Kft. pedig saját fejlesztésű, faapríték tüzelésű kazánját mutatta be.

HOZZÁSZÓLÁSOK