Itt a vége: megszűnik az egyik legnépszerűbb nyelvvizsga

Megszűnik az egyik legnépszerűbb magyarországi nyelvvizsgarendszer, a TIT-TELC, az utolsó vizsgákat jövő februárban tartják - számolt be az Eduline.hu.
Domokos László, 2018. október 13. szombat, 17:02
Fotó: Shutterstock

A The European Language Certificates (TELC) frankfurti központja 2018. szeptember 30-tól hat hónapos határidővel, 2019. március 31-ig megszünteti a TIT-TELC vizsgarendszer magyarországi működését - ez olvasható abban a levélben, amelyet a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) vezetője váratlanul küldött vizsgáztató és felkészítő tanároknak, trénereknek - írta az oktatási portál.

A TIT-TELC az egyik legnépszerűbb hazai, államilag elismert, akkreditált  vizsgarendszer. 2000 óta közel négyszázezer vizsgázó fordult meg vizsgahelyeink hálózatában, ezzel a hazai rendszerek között a második legnagyobb vizsgaközpontként működünk. Az elmúlt években kitartóan dolgoztunk, vizsgacsalási botrányok nálunk nem fordultak elő - mondta Piróth Eszter, a TIT igazgatója az Eduline-nak.

A frankfurti központ nem indokolta, miért mondják fel a szerződést, és a TELC-központ további terveiről sem kaptak tájékoztatást.

A márciusig rendelkezésre álló időben plusz időpontot is engedélyezett az Oktatási Hivatal annak érdekében, hogy minden TELC-re készülő le tudja tenni a vizsgát. Így összesen három időpontban tudnak még vizsgázni, a központ egy novemberi, egy januári és egy februári vizsgát is meghirdetett.

Kép forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK