Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelő bizottsága (fb) mai ülésén többek között az MNB idei első féléves gazdálkodását tárgyalta, a bizottság egyúttal vizsgálat elindításáról döntött az MNB által megvásárolt ingatlanokkal, valamint az alapítványok létrehozatalának jogszerűségével kapcsolatban - olvasható a közlemény a jegybank honlapján.

A kiadott közlemény szerint - amely semmilyen konkrét számadatot nem tartalmaz - az fb mai ülésén többek között az MNB idei első féléves gazdálkodását tárgyalta, és tudomásul vette az első hat hónapra vonatkozó mérleg- és eredménykimutatást. Az fb elnöke üdvözölte, hogy az első féléves gazdálkodás eredményes volt, valamint hogy az első féléves nyereség után bizonyos: a teljes idei év gazdálkodása eredményes lesz, így a költségvetésnek várhatóan nem keletkezik feltöltési kötelezettsége az év végén.

Közölték: az fb az MNB által vásárolt ingatlanokkal kapcsolatos vizsgálattal, továbbá a Pallas Athéné alapítványok létrehozatalának körülményeire, jogszerűségére vonatkozó vizsgálattal folytatja a munkáját, így a közvéleményt érdeklő ügyek mindegyikében ellenőrzésre kerül sor. A vizsgálatok lezárultát követően a felügyelő bizottság tájékoztatást ad ki az ellenőrzés megállapításairól - áll a jegybanki közleményben.