BUX
38240

Nyilatkozott Kubatov a választási irodánál történtekről

Kubatov Gábor szerint nincs köze a választási irodában megjelelő, Fradi Securityhez köthető kopaszokhoz, és a botránykeltés a baloldal érdeke.

Inforádió, Napi.hu, 2016. március 10. csütörtök, 08:47

Senkit nem kértem arra, hogy a választási irodánál jelenjen meg és sem a népszavazási kezdeményezést benyújtó hölgyet, sem a férjét nem ismerem - nyilatkozta Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, az FTC elnöke a Magyar Időknek.

"Ezeknek az embereknek lehet kapcsolatuk a mérkőzések biztosításához, de nem szabad elfelejteni, hogy egy mérkőzést néha - például egy Újpest elleni meccsen - 500-600 személy biztosít. Megkockáztatom, hogy Magyarországon egyetlen biztonsági szolgálatnak nincs ennyi alkalmazottja, ezért minden biztonsági cég alvállalkozókkal dolgozik, így természetesen ezek az emberek a Fradi egy-egy mérkőzésén is felbukkanhattak... De még egyszer hangsúlyozom ők nem a mi alkalmazottaink" - mondta a Fidesz alelnöke.

Kubatov a vasárnapi pihenőnapos népszavazást kezdeményező Erdősi Lászlónéról, és a férjéről, a volt fideszes, jelenleg független herceghalmi polgármesterről eddig nem hallott, nem volt velük kapcsolatban sem személyesen, sem telefonon.

A lap azon felvetésére, hogy az újságírók szerint Kubatov személyi titkára, Kindlovits Máté és a választási irodánál jelen lévő egyik fiatalember gimnáziumi osztálytársak voltak, s az osztályfőnökük nem más volt, mint Riz Levente XVII. kerületi fideszes polgármester, a Fidesz alelnöke azt mondta, hogy a munkatársa szerint tizenöt éve valóban együtt jártak iskolába, de hosszú ideje nem találkoztak.

Kubatov szerint az MSZP és a Jobbik titokban együttműködik az időközi választásokon.

Az alelnök szerint jó kampánnyal a Fidesz meg tudna nyerni egy vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos népszavazást.