A társaság egyben egy nyilatkozatot is kiadott, amelyben rögzítik, hogy a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. a miniszterelnöknek az illető tanulmány nyilvánosságra hozatalával kapcsolatos kérésére reagálva kijelentette: hozzájárul ahhoz, hogy a tanulmányt akár a KPMG Tanácsadó Kft., akár az SMF Kft. nyilvánosságra hozza, azonban az MFB maga nem adja ki annak tartalmát, mert az abban foglaltak üzleti és banktitkot képeznek.

Az SMF Kft. korábban hivatalos levélben tudatta az MFB-vel, hogy a maga részéről beleegyezik a tanulmány nyilvánosságra hozásába, ugyanakkor fölhívta az MFB figyelmét arra a tényre, hogy a több mint 100 oldalas tanulmány számos személyiségi jogokat érintő személyes adatot, illetve harmadik felekre vonatkozó bizalmas gazdasági és üzleti információkat is tartalmaz, amelyek nyilvánosságra kerülése jogi következményekkel járhat.

Mindezek alapján döntött a társaság "fontosabbnak tekintve a nyilvánosság iránti általános, és a Miniszterelnök úr által konkrétan megfogalmazott igényt saját jogi és a projekttel kapcsolatos üzleti titkait érintő érdekeinél", hogy nyilvánosságra hozza a tanulmányt.

A tanulmány eredeti formájában, teljes terjedelmében tekinthető meg az MTI honlapján a dokumentum menüpont alatt; az SMF Kft. kizárólag olyan adatokat takart ki a dokumentumban, amelyek feltétlenül személyiségi jogokat, illetve harmadik fél bizalmas üzleti titkait képezhetik.

A társaság összegzése szerint a KPMG-tanulmány összességében pozitív véleményt fogalmaz meg a beruházással kapcsolatban, és azt állapítja meg, hogy nem azonosítható olyan tényező, amely a jelenlegi ismeretek szerint kizárná a projekt megvalósíthatóságát.

A tanulmány 2009. szeptember 17-én készült, az ezt követő időszakban számos, a magyar állam számára kedvező módosítás történt a szerződéses feltételekben.

A MotoGP nemzetközi versenyrendezési jogok tulajdonosa, a DORNA SL és a magyar állam között eredetileg 5 évre tervezett megállapodás további 5 évvel meghosszabbodik; ezáltal Magyarország 10 évig élvezheti a versenyrendezéshez kapcsolódó jogokat és előnyöket. A 10 éves jogosultsághoz kapcsolódóan a Magyar Államot képviselő Magyar Turizmus Zrt. a korábbiakhoz képest további jelentős ország marketing lehetőségekhez jut a több mint 200 országban sugárzott televíziós közvetítések során. A szerződés oly módon került módosításra, hogy egyértelmű megerősítést nyert: amennyiben egy adott évben nem kerül megrendezésre a világbajnoki futam, a magyar állam jogdíjfizetési kötelezettsége nem áll fent.

A KPMG a beruházói koncepció vagy az üzleti terv egyes konkrét feltételezését, illetve annak megvalósulását bizonytalannak minősítette a tanulmányban, a beruházók a tanulmányt követő végleges üzleti tervükben ezeket a kifogásokat figyelembe vették és az üzleti tervet a szerint módosították.